Quart: 'żołtka- zawierają tyle samo tluszczu co i białka' - nie rozumiem. Sprawdz to: odpowiednio: bialko, tluszcz, ww, kcal Białko jaja kurzego 10,8 0 0,8 48 Żółtko jaja kurzego 16,3 31,9 0,7 354 Zoltka sa tluste. I to jest powod dla ktorego nie nalezy ich za duzo jesc. ______ Kawosz ____________________________ Doradca w [...]
frikacz poniewaz kotlety sojowe nie zawieraja aż tyle pełnowartosciowego białka co mieso/ryby/jaja popatrz czy w innych dietach wystepuja kotlety sojowe
[...] nas dając uczucie sytości na długo dzięki temu nie zmagamy się z głodem. -w każdym posiłku musimy mieć porcje białka, najlepszymi jego źródłami są: mięso drobiowe i wołowe, jaja, ryby(polecam głównie makrele, śledzia i łososia z racji zawartych w nich kwasów tłuszczowych omega-3, którego znaczenie pro zdrowotne jest olbrzymie). -unikamy jako [...]
[...] pewna ilośc jajek boniza cholesterol, wedlug innych zawsze podwyzsza) cholesterol to nie tylko ten zly tluszcz w naczyniach a wazna podstawa do sekrecji roznych hormonów. Swoja droga białko jaja to swietne tanie łatwo dostepne źródło bialka (najlepiej ugotowane, bardziej jadalne i łatwiej przyswajalne dla organzimu, no i znacznie bezpieczniejsze)
witam Nie chodzi tylko o salmonelle (nie trzeba pisać chyba co to jest salmonella ). Surowych jaj nie powinno się jadać również z innego powodu. Surowe jaja zawierają białko awidynę, które niestety mimo małej ilości skutecznie upośledza wchłanianie biotyny. Proces gotowania "rozbraja" awidynę co powoduje że jajko takie staje sie w pełni [...]
co ma do tego jego wiek? :/ fitnes - nie, owsiane - tak na śniadanie zamiast twarogu lepiej by było jakieś białko szybo wchłanialne dużo osób szamie jaja/pije odżywkę białkową dodaj orzechów i tak masz za mało tłuszczy w diecie, 1 g na kg masy ciała minimum szynka? słabe źródło biała, krój pierś na plasterki warzywa zamieniasz z kurczakiem? bo [...]
[...] białka. Dla poszczególnych preparatów różnice mogą wynosić kilka procent. Dla białek mleka współczynnik przeliczenia zawartości azotu na białko wynosi 6,38; dla albuminy jaja kurzego, białek mięsa, białka kukurydzy i sorga - 6,25; dla białka ryżu - 5,95; dla białek glutenu - 5,70, dla białek orzeszków ziemnych - 5,46. Inną metodą stosowaną [...]
[...] Co to jest? Pierwiastek śladowy służący jako koenzym w większości ważniejszych przemian metabolicznych. Pokarmy bogate w cynk: mięso/najlepsze źródło/, wątroba, jaja, owoce morza; pełne ziarna zawierają cynk o mniejszej przyswajalności. Ile powinno się zjadać? Zalecane dzienne zapotrzebowanie dla cynku wynosi 12mg dla kobiet i 15mg [...]
[...] Jadłospis podoba mi się bardzo, jest urozmaicony i są to moje smaki :) Ta redukcja nie jest taka zła ;) Posiłek 1 –po przebudzeniu – reszta co około 3-3,5h opcja 1 -3 jaja* całe, rozmiar L – smażone na łyżce oleju kokosowego** -warzywa*** (wszystkiego rodzaju zielone: brokuł, fasolka szparagowa, sałata, pomidory, papryka itp). -herbata [...]
[...] sporych ilości cholesterolu dzięki lecytynie umożliwione jest związanie go z wielonienasyconymi kwasami tłuszczowymi z żółtka i usunięcie złego cholesterolu. Dwa całe jaja mozesz spokojnie wsuwać. Jajo- ok 50g; 23kcal; ww-0,4; T-0; B-5,4; 2)200g spokojnie mozesz jesc, podczas robienia rzezby albo redukcji dobrze jest tyle białka spozywaca [...]
[...] nie mozna przesadzac bo ci bedą dzialac zle na serce.Tluszce o ktorych mowilem zawarte sa praktycznie w kaznej odzywce typu mas gainer.Co do bialka to jest w odzywkach ,oprucz tego radzil bym ci wypijac bialko z jaja kurzego( bez zultka )najlepiej okolo 6 w dzien treningu (oczywiscie mozna wiecej ale to zalezy od twoich funduszy . hitman
Pierwsza rada - poczytaj posty podwieszone, dieta wręcz tragiczna, ale nie przejmuj się - tak jest w 99,9 % przypadków. Druga rada - wywal z diety chleb, mleko,szynki, fast foody, słodkie owoce w dużej ilości i te ryby zastąp kurczakiem. Jedz surowe (koniecznie) warzywa w ilości ok. 500 -700 g dziennie ( ja na warzywa obcinam 100 kcal na dzień a [...]
[...] z dobrej piekarni. Szynki sklepowe zawierają sporo konserwantów, koło "białka" to nie leżało, czasem - a nawet zazwyczaj w szynkach mielą wszystko...wymień na rybe/ mięcho/ jaja. Ziemniaki i reszte produktów waż przed obróbką termiczną. Wafle ryżowe są mocno przetworzone (wrzucone od czasu co czasu nie zaszkodzą) o nutelli chyba nie musze mówic, [...]
[...] nas dając uczucie sytości na długo dzięki temu nie zmagamy się z głodem. -w każdym posiłku musimy mieć porcje białka, najlepszymi jego źródłami są: mięso drobiowe i wołowe, jaja, ryby(polecam głównie makrele, śledzia i łososia z racji zawartych w nich kwasów tłuszczowych omega-3, którego znaczenie pro zdrowotne jest olbrzymie). -unikamy jako [...]
Dzięki za zainteresowanie! I dzięki za mobilizację do wklepania jedzenia do kalkulatora, teraz chociaż widzę, że lekko przesadzam z kalorycznością. Pierwszy posiłek to jaja/na miękko, jajecznica/ z waflami plus jaglana. Reszta to są produkty na 4 posiłki. Do tego brokuł/kalafior/sałata/marchewka. polane łyżką oliwy/oleju ryżowego. W dzień [...]
[...] Określ sobie przede wszystkim zapotrzebowanie BTW, a śniadanie zwykle wygląda tak: mleko - według uznania, a w twoim wieku ... nie żałuj sobie płatki owsiane - 100g 2 jaja całe + 2 białka(co najmniej) łyżka oliwy z oliwek, albo garść orzechów włoskich} warzywo Do reszty posiłków, można wypracowanie napisać, ale to jak starczy czasu [...]
To co piszesz o jajach to akurat bajka wymyślona przez jednego z facebookowych celebrytów, niewiele mająca wspólnego z rzeczywistością. http://potreningu.pl/articles/4392/czy-jaja-gotowane-na-twardo-zawieraja-tluszcz-utwardzony
[...] widzisz większość to pełnoziarniste produkty, ponieważ zawierają więcej witamin i minerałów, ponadto nie podnoszą za bardzo poziomu cukru we krwi. Z czego czerpać białka: jaja(całe), wszelakie mięsa i ryby, ser biały półtłusty najlepiej, ewentualnie serek wiejski Z czego czerpać tłuszcze(zdrowe tłuszcze są niezbędne, nie powinieneś się ich [...]